Hippisch Centrum Nootdorp kiest voor Rofianda

Van FNRS-lid hippisch centrum Nootdorp hebben wij de vraag gekregen of er meegedacht kon worden aan een oplossing voor het verlichtingsprobleem. De verlichting in de rijhallen en bij de buitenbanen was verouderd en voldeed niet meer aan de wensen.

Samen met Tim Moesman, eigenaar, is de situatie in kaart gebracht waarna een passend lichtplan voor elke locatie is opgesteld. Belangrijkste aandachtspunten waren het verbeteren van het lichtniveau en de spreiding van het licht. De hallen waren nu te donker en de ruiters hadden teveel last van schaduwen waardoor het onrustig rijden was.

In de kleine hal zijn 2 rijen van 2x36W vervangen voor 2 rijen met 40W armaturen van Rofianda. In de grote hal zijn de 2 rijen met 400W armaturen vervangen voor 80W armaturen van

Rofianda. Gekozen is led armaturen uit dezelfde serie te gebruiken zodat een uniformiteit in verlichting wordt gecreëerd. Deze led armaturen hebben een zeer brede uitstraalhoek, zijn absoluut niet verblindend en zijn stof-, en waterdicht. Dit type led verlichting is uiterst geschikt voor het gebruik in maneges vanwege het prettige lichtbeeld. Dankzij de opbouw van de armaturen is de installatie eenvoudig uit te voeren.

Bij de buitenbanen zijn de gasontladingslampen vervangen voor led straatlampen. De armatuur keuze is zo gemaakt dat de lampen 1:1 te vervangen zijn. De nieuwe lampen konden direct op de palen worden gemonteerd, zonder dat men aanpassingen heeft moeten doen. De nieuwe led verlichting voor de buitenbak zorgt voor een energiebesparing van ca. 60%, een beter lichtbeeld en een veel hoger gebruiksgemak. De led verlichting schakelt direct op volle lichtsterkte in, wat ook als zeer prettig wordt ervaren.

Na installatie waren de reactie bij hippisch centrum Nootdorp uitsluitend positief. De nieuwe verlichting geeft een frisse uitstraling aan de locatie. Zowel de medewerkers als de ruiters geven aan de hoge lichtspreiding, verbeterde lichtniveau en de daglichtkleur van de verlichting als zeer prettig te ervaren.

Related Posts