Afhankelijk van de sport en het niveau waarop de sport beoefend wordt zijn verschillende lichtniveau’s gewenst.

Een sportaccommodatie heeft als doel sport en spel bij haar bezoekers te stimuleren. Regelmatig maken meerdere doelgroepen, afzonderlijk van elkaar, gebruik van dezelfde sportaccommodatie. Elke doelgroep heeft haar eigen wensen en eisen met betrekking tot de verlichting en het lichtniveau. Om voor elke doelgroep een passend lichtniveau te kunnen aanbieden is flexibiliteit van groot belang. Daarnaast dient de verlichting eenvoudig te sturen te zijn, waardoor elke gebruiker het gewenste lichtniveau kan instellen.

Afhankelijk van de sport en het niveau waarop de sport beoefend wordt zijn verschillende lichtniveau’s gewenst. Echter is een goede gelijkmatigheid voor elke sport op elk niveau belangrijk. Schaduwen en donkere vlekken zijn namelijk storend voor alle gebruikers van de hal.

Voor sporters is het tevens belangrijk dat spellijnen goed onderscheiden kunnen worden. De lichtkleur heeft hier een grote invloed op, maar het uiteindelijke effect van de lichtkleur wordt mede bepaald door de afwerking van vloeren, wanden en plafonds. Daarom is het wenselijk een heldere, daglichtkleur toe te passen. Deze heldere daglichtkleur draagt niet alleen bij aan een beter overzicht, maar ook aan een hogere kwaliteit foto’s en video-opnames.

Onze armaturen

Zijn absoluut niet verblindend

Armaturen in een sportaccommodatie mogen absoluut niet verblindend werken. Daarnaast is het van belang dat een armatuur geschikt is voor de toepassing waarin zij wordt gebruikt. Zo moeten armaturen welke worden toegepast in hallen aan andere eisen voldoen als armaturen welke boven zwembaden worden gebruikt.

Rofianda heeft verschillende type armaturen in haar assortiment, waardoor zij altijd een passende oplossing kan bieden. Dankzij de brede uitstraalhoek van de armaturen in combinatie met de gematteerde PMMA afdekkap zijn de armaturen absoluut niet verblindend.

De armaturen zijn zowel schakelbaar als dimbaar te verkrijgen en kunnen indien gewenst ook worden voorzien van een noodstroombatterij. Rofianda heeft verschillende partners welke sturingssystemen voor verlichting leveren. Indien je de verlichting zou willen sturen om het gebruik te optimaliseren dan denken wij graag met je mee.

 

Meer informatie over onze armaturen >

Vraag hier vrijblijvend jouw lichtplan aan