Verlichting kan een bijdrage leveren aan het verhogen van de veiligheid.

Uitdagende omstandigheden in explosieve omgevingen maakt dat verlichting een bijdrage kan leveren aan het verhogen van de veiligheid. Het doel van de omgeving heeft niet alleen invloed op de veiligheid, maar ook op de manier waarop de verlichting wordt toegepast. Belangrijk is dat medewerkers prettig kunnen werken met betrouwbare producten. Tevens is het van belang dat onderhoud eenvoudig uit te voeren is, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft en onderhoudskosten tot een minimum beperkt blijven.  

De veiligheid wordt mede beïnvloed door de ergonomie van de verlichting. Donkere plekken en schaduwen dienen voorkomen te worden. Spiegelende oppervlaktes mogen geen hinder ondervinden van het licht en verlichting mag absoluut niet verblindend zijn voor de personen welke in de ruimtes werken. Daarnaast is het prettig dat de intensiteit van het licht kan worden aangepast aan de behoefte. Zo kun je nog efficiënter omgaan met de verlichting met een lichtniveau dat altijd passend is.

Onze armaturen

voldoen aan de richtlijnen van de ATEX directive

Armaturen welke in EX omgevingen worden toegepast dienen natuurlijk te voldoen aan de richtlijnen van de ATEX directive. De armaturen van Rofianda zijn geschikt voor gebruik in zone 2 en zone 22. Zij hebben de temperatuur classificatie T4 en zijn geschikt voor zowel indoor als outdoor gebruik.

  • II 3G Ex ec IIC T4 Gc
  • II 3D Ex tc IIIC T85°C Dc IP65

De armaturen onderscheiden zich door een strak en modern ontwerp. De lengte van 150cm gecombineerd met een uitstraalhoek van 200⁰ en de mogelijkheid om vermogens tot wel 150W toe te passen maken dit armatuur uniek.

Daarnaast zijn de armaturen standaard dimbaar uitgevoerd, waardoor altijd het gewenste lichtniveau kan worden ingesteld.

Als Rofianda vinden wij het belangrijk dat je een passende oplossing krijgt voor jouw verlichtingsvraagstuk. Wij brengen graag samen met jou het vraagstuk in kaart, om vervolgens naar een passende oplossing toe te werken. Gedurende dit gehele proces bieden wij je de begeleiding welke je mag verwachten van échte professionals.

 

Meer informatie over onze armaturen >

Ben je benieuwd naar wat we voor jouw bedrijf kunnen doen?
We helpen je graag verder.

Ik heb een bedrijf in deze sector:(Vereist)