Elke locatie binnen de paardensport heeft een ander lichtplan. Wij hebben de kennis en ervaring om u hierin adviseren.

Afhankelijk van de tak van sport en het niveau, het gebruik en de wens wordt het lichtniveau bepaald. Elk hippisch bedrijf is immers op zichzelf staand en heeft andere kenmerken. Het is dan dus ook zeer belangrijk dat verlichting bijdraagt aan de uitstraling van een bedrijf. Daarnaast moet de verlichting aansluiten bij het gebruik van de locatie, een locatie waar enkel trainingen/lessen plaatsvinden mag immers anders worden verlicht dan een locatie waar men wedstrijden rijdt.

Kennis en ervaringen binnen de hippische sport zijn belangrijk om een goed lichtplan op te kunnen stellen. Schaduwen en ongelijk verdeelde verlichting (lichtdruppels/zebrapaden) dienen voorkomen te worden. Dergelijke situaties zorgen voor onrust bij paarden en zijn niet prettig voor ruiters en medewerkers. Tevens is de verlichting in de stal belangrijk om het overzicht te behouden en het welzijn van de dieren te verbeteren.

Rofianda heeft ruime kennis en ervaring binnen de hippische branche, is premium partner van de FNRS, strategisch partner van het Nationaal Hippisch Centrum en heeft meerdere onderzoeken uitgevoerd naar de invloed van verlichting op paarden. Dankzij onze kennis en ervaringen weten wij als geen ander welke aandachtspunten voor jouw accommodatie van belang zijn.

Onze armaturen

Zijn niet verblindend, waardoor zij niet hinderlijk zijn voor paard, ruiter of medewerker

Armaturen welke toegepast worden mogen absoluut niet verblindend zijn om schrikreacties en ongemak bij paard en ruiter te voorkomen. Daarnaast is een brede uitstraalhoek gewenst zodat het licht gelijkmatig wordt verdeeld en schaduwen tot een minimum beperkt worden. Tevens is het van belang dat armaturen geschikt zijn voor de stal en de rijhal, dit betekent dat armaturen zowel stof- als water/vochtdicht moeten zijn.

Behalve stof- en waterdicht én met een brede uitstraalhoek zijn de armaturen van Rofianda niet verblindend, waardoor zij niet hinderlijk zijn voor paard, ruiter of medewerker.

Indien gewenst kunnen de armaturen dimbaar worden uitgevoerd, waardoor voor elk gebruik een passend lichtniveau kan worden ingesteld. Mocht de wens/noodzaak aanwezig zijn om ook noodverlichting toe te passen kan ook hierin worden voorzien. Het is mogelijk een armatuur toe te passen waarbij de vermogens kunnen worden aangepast. Hierdoor kan in het gehele bedrijf hetzelfde armatuur worden toegepast, waarbij een uniforme uitstraling behouden blijft.

 

Meer informatie over onze armaturen >

Vraag hier vrijblijvend jouw lichtplan aan