Een optimalisering van het stalklimaat welke zichzelf terugverdiend door een betere productie o.a. met verlichting.

Een optimalisering van het stalklimaat welke zichzelf terugverdiend door een betere productie; het kan o.a. met verlichting! De combinatie van een lichtniveau van minimaal 100 lux, een (volledig) daglichtspectrum en de unieke armaturen van Rofianda zorgen hiervoor. Onderzoek van WLR bij gespeende biggen waarbij de verlichting van Rofianda is gebruikt heeft uitgewezen dat het juiste licht kan zorgen voor een betere groei, betere voederopname en een betere voederconversie.

Naast een beter (leef)klimaat zorgt de juiste verlichting ook voor een beter overzicht op de dieren. Werkzaamheden kunnen makkelijker worden uitgevoerd en het verzorgen van dieren gaat efficiënter. Indien de juiste armaturen worden toegepast zal ook de uitval van de verlichting en het onderhoud aan de verlichting verminderen.

WLR heeft onderzoek uitgevoerd naar het effect van led verlichting. Rofianda is partner in het onderzoek van WLR en heeft de verlichting geleverd.

Onze armaturen

Zijn eenvoudig te plaatsen of vervangen en
bestand tegen ammoniak, stof en water

Armaturen in varkensstallen moeten bestand zijn tegen ammoniak, stof en water. Daarnaast is installatiegemak van groot belang, armaturen dienen in geval van defect eenvoudig vervangen te kunnen worden. De dieren mogen hiervan zo min mogelijk hinder ondervinden. Het installatiegemak wordt tevens verbeterd door het ‘gunstig’ kunnen plaatsen van armaturen. Het toepassen van armaturen met een brede uitstraalhoek heeft als groot voordeel dat armaturen niet altijd boven de hokken geplaatst hoeven te worden.

Daarnaast wordt het licht dankzij de brede uitstraalhoek gelijkmatiger over de afdelingen verdeeld, waardoor schaduwen verminderd worden.  

Naast bovenstaande specificaties zijn de armaturen van Rofianda verkrijgbaar in verschillende vermogens. Indien gewenst kunnen de armaturen ook dimbaar worden uitgevoerd, waardoor zij zelfs gekoppeld kunnen worden aan het klimaatsysteem. Voor elk type stal kan dus een passende oplossing worden geboden.

 

Meer informatie over onze armaturen >

Vraag hier vrijblijvend jouw lichtplan aan