Jaarrond dezelfde hoge kwaliteit kweken

De ontwikkeling van een gewas wordt grotendeels beïnvloed door de seizoenen. Het gebrek of juist een overdaad aan zonlicht heeft een grote invloed op het gewas. Ondanks dat elk gewas een andere lichtintensiteit nodig heeft, groeien veel gewassen wel het beste onder zonlicht. Echter is een gebrek of overdaad aan zonlicht vaker aanwezig, dan de wenselijk intensiteit en belichtingsduur. Waardoor jaarrond een hoge, uniforme kwaliteit kweken niet haalbaar is.

Met onze ervaring begrijpen wij de meerwaarde van jaarrond kunnen telen. Het gaat hierbij niet alleen om het continue kunnen leveren van hetzelfde hoogwaardige product, maar ook om uw medewerkers jaarrond te kunnen binden aan het bedrijf. Waardoor u op alle vlakken continuïteit behaald.

Het jaarrond kunnen bieden van dezelfde kwaliteit zonlicht voor dezelfde belichtingsuren is mogelijk met de oplossingen van Rofianda. Dankzij de speciale zonlicht led chip worden niet alleen alle golflengtes opgevangen, maar dit gebeurt nagenoeg ook in de natuurlijke verhouding. U bent hierdoor niet meer afhankelijk van de seizoenen, maar jaarrond kan hetzelfde gewas worden gekweekt. Om alle stadia van de teelt te kunnen afdekken is de verlichting eenvoudig dimbaar, zodat altijd het juiste lichtniveau kan worden ingesteld.

Licht in de praktijk

Enkel het lichtniveau bepalen en bijsturen. Geschikt voor elk gewas

Visie op licht

waarom het zonlicht in de kas van grote invloed is op de gewas

Onze oplossingen

Met onze zonlicht oplossing krijgt het gewas alles wat zij nodig heeft, zonder extra warmte toe te voegen. Jaarrond productie, eenvoudig binnen handbereik.

Case studies

Urban Agrotech

Maassluis, Nederland

Vincent van der Gaag, zoon van een Nederlandse kassenbouwer, heeft als droom een concept te ontwikkelen waarin hij een uniek verticaal teeltsysteem toepast in een container. Deze container wil hij wereldwijd op de markt brengen in stedelijke omgevingen. 

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

De Kruidenaer

Etten-Leur, Nederland

Gepassioneerde teler van allerhande kruiden, maar ook paprika’s. Onderzoek naar innovaties wordt heel serieus genomen, en dus is men nieuwsgierig naar kunstmatig zonlicht. Onder welk licht vindt de beste op- en afkweek plaats? In testsopstelling hangen gekleurde leds van diverse fabrikanten. Ontevreden is men niet, maar kan het ook beter? 

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

De Peelkroon

Amerika, Nederland

Voor de Peelkroon is het belangrijk dat er in de wintermaanden voldoende zonlicht de aardbeienplanten bereikt, om ook in deze periode te kunnen oogsten. Een ander belangrijk aspect is, dat als hij zijn nieuw te bouwen kas daadwerkelijk gaat voorzien van belichting, het licht ook ergonomisch verantwoord is voor zijn personeel. De eerste proefoogst bevatte veel meer vruchten per m2 dan gebruikelijk en de smaak is uitstekend. En het personeel werkt graag onder het natuurlijke licht.  

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

Fromboer

Dinterloord, Nederland

De gebroeders Boer is een mooi bedrijf in Ridderkerk dan al 15 jaar diverse slasoorten teelt en dat op de meest milieuvriendelijke manier wil doen. Arjan en Leonard houden zich al een tijdje bezig met het belichtingsvraagstuk. Diverse spectra zijn al de revue gepasseerd en getest. Zonder het gewenste eindresultaat. Zij willen soorten kunnen kweken waar de markt om vraagt en dat lukt niet met een beperkt spectrum.   

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

Nature's Alliance

Harmelen, Nederland

Rolf Vijverberg uit Harmelen teelt een unieke paprikasoort, de Enjoya. Dit doet hij niet alleen, maar in een consortium, zoals de naam van het bedrijf al aangeeft. Jaarrond telen is wat Rolf motiveert om naar nieuwe technieken te kijken, waaronder belichting. Zijn klanten vragen immers ook om zijn product in de donkere periode van het jaar. Goed licht is het enige element wat ontbreekt in de maanden oktober t/m maart. 

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

Download de case studie