Kunstlicht en daglicht op elkaar afstemmen en daarmee elkaar versterken zorgt voor een optimale gezondheid en productie.

Een goede combinatie waarbij kunstlicht en daglicht op elkaar zijn afgestemd en op die manier elkaar versterken zorgt voor optimale gezondheid en productie bij geiten. Een minimale lichtperiode van 16 uur, bij minimaal 200 lux zorgt voor een toename in het hormoon IGF-F. Dankzij de toename van dit hormoon verbetert de productie van de geiten & de vruchtbaarheid van de geiten

Met behulp van kunstlicht kan zelfs in de donkere maanden aan deze eis worden voldaan. Dit betekent jaarrond vitale dieren, die optimaal produceren.

Het hoge lichtniveau wat gewenst is in de stal dient wel goed verdeeld te zijn over de stal. Wanneer het licht namelijk niet optimaal verdeeld is en men donkere vlekken heeft dan zal dit de rangorde en rust bij de geiten verstoren. Daarnaast is een goede gelijkmatigheid van belang voor zowel jou als de geiten om een goed overzicht te hebben.

De hoge gelijkmatigheid in combinatie met een heldere daglichtkleur zorgt dat je afwijkingen aan het dier sneller kan waarnemen, maar ook dat werkzaamheden in de stal eenvoudiger kunnen worden uitgevoerd. Dankzij de technische mogelijkheden van verlichting en met behulp van stuursystemen en sensoren heb je altijd het gewenste lichtniveau.

Onze armaturen

Zijn zowel schakelbaar als
dimbaar te verkrijgen

In de stal en melkput is het van groot belang dat armaturen bestand zijn tegen stof en water. Daarnaast mag het licht niet verblindend zijn voor jou en de geiten.

Naast stof- en waterdicht zijn de armaturen van Rofianda zowel schakelbaar als dimbaar te verkrijgen. De armaturen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens van 40W tot wel 150W, waarbij het uiterlijk identiek blijft. Dit betekent dat je in de gehele stal de uniformiteit van het licht vasthoudt.

De armaturen hebben een brede uitstraalhoek; het licht wordt gelijkmatig door de stal en/of melkput verdeelt.

Indien gewenst kan Rofianda ook adviseren over sturingssystemen van de verlichting. In sommige gevallen kan de verlichting zelfs op bestaande systemen worden aangesloten.

 

Meer informatie over onze armaturen >

Vraag hier vrijblijvend jouw lichtplan aan