Een rustige en prettige kantooromgeving wordt mede gecreëerd door gebruik te maken van een passende lichtkleur.

Kantoren zijn veelal uitgevoerd met digitale schermen. Onjuiste verlichting in combinatie met het licht uit digitale schermen kan storend voor je medewerkers zijn en zelfs gezondheidsklachten, zoals migraine, veroorzaken.

Een rustige en prettige kantooromgeving wordt mede gecreëerd door gebruik te maken van een passende lichtkleur. Omgevingsinvloeden zoals de kleur van het meubilair, de vloeren en de wanden hebben een grote invloed op de uiteindelijke belevenis van het licht. Het creëren van de juiste sfeer is dus afhankelijk van de lichtkleur die toegepast wordt.

Behalve omgevingsinvloeden heeft de indeling van de ruimte ook een groot effect op de verlichting. Bij het opstellen van het lichtplan en bij de uiteindelijke montage dient men  rekening met onder andere de werkplekken. Verkeerde geplaatste armaturen kunnen namelijk zorgen dat medewerkers in hun eigen schaduw werken, wat als zeer hinderlijk kan worden ervaren.

Onze armaturen

Hebben een gematteerde kap, waardoor de verlichting geen schittering op de werkplek geeft

Verlichting in kantoren dient bij te dragen aan een optimaal werkklimaat. Om dit te bereiken zijn armaturen van hoogwaardige kwaliteit, welke op de juiste manier zijn toegepast, nodig. Armaturen dienen bij te dragen aan de sfeer, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het licht.

Afhankelijk van de opbouw van het plafond en de wens van de gebruiker kunnen verschillende oplossingen worden toegepast. Om schittering van verlichting op schermen en papier te voorkomen is het van belang dat een armatuur wordt toegepast welke een gelijkmatige uitstraling van het licht geeft. Rofianda gebruikt in kantoren altijd armaturen met een gematteerde kap, waardoor de verlichting geen schittering op de werkplek geeft.

Armaturen kunnen worden uitgevoerd in verschillende vermogens of met dimfunctionaliteit. Hierdoor wordt voor elke ruimte een passend lichtniveau aangemeten.

Rofianda begrijpt de uitdagingen die het verlichten van een kantooromgeving met zich meebrengt. Samen met jou maken we een inventarisatie van het verlichtingsvraagstuk, waarna we samen met je gaan kijken naar een passende oplossing.

 

Meer informatie over onze armaturen >

Ben je benieuwd naar wat we voor jouw bedrijf kunnen doen?
We helpen je graag verder.

Ik heb een bedrijf in deze sector:(Vereist)