Jaarrond het maximale uit je dieren halen zonder concessies te doen aan het welzijn en de gezondheid. Hoe?

Jaarrond het maximale uit je dieren halen zonder concessies te doen aan het welzijn en de gezondheid vraagt om een optimaal stalklimaat. Een minimaal lichtniveau van 150lux in combinatie met een minimale lichtduur van 16 uur zorgt dat je dieren optimaal blijven presteren. Daarnaast zorgt voldoende licht voor meer rust in het koppel en gezondere dieren. Voldoende licht geeft een beter overzicht op je dieren, afwijkingen worden beter zichtbaar, waardoor makkelijker gewerkt kan worden.  

In de zomermaanden worden bovenstaande waardes eenvoudig behaald. In de wintermaanden is kunstverlichting nodig om dezelfde waardes te behalen. Om een optimaal stalklimaat te creëren is het lichtniveau een belangrijk punt, de verdeling van het licht is nog belangrijker. Ongelijkmatige verlichting zorgt voor schaduwen en donker plekken, dit geeft niet alleen onrust voor je dieren maar ook een onrustig beeld voor jezelf.

Goed licht in de stal wordt niet bereikt door enkel nieuwe verlichting toe te passen. Verlichting geeft pas een meerwaarde wanneer een doordacht en gedegen lichtplan is opgesteld. Het opstellen van een goed lichtplan voor je stal vraagt om kennis van verlichting en van je bedrijfsvoering. Rofianda heeft ruime ervaring in de veehouderij en weet welke aspecten voor jou belangrijk zijn. 

Onze armaturen

Zijn bestand tegen
stof en vocht

In een stalomgeving zijn stof en vocht niet te vermijden factoren. Armaturen dienen bestand te zijn tegen deze factoren zodat het stalklimaat gewaarborgd blijft. Daarnaast mogen verschillen in montagehoogte geen invloed hebben op het licht bij je dieren. Armaturen in verschillende vermogens zijn een uitkomst. Wel dezelfde armaturen, dus uniformiteit, zonder concessies te doen aan het licht.

Dankzij de brede uitstraalhoek van de armaturen van Rofianda wordt de verlichting gelijkmatig verdeeld, waardoor schaduwen verminderd worden.

Rofianda heeft verschillende mogelijkheden die kunnen worden toegepast. Zo kan gekozen worden voor schakelbare of dimbare armaturen in verschillende vermogens. Graag kijken we samen met jou naar de beste oplossing voor je vraagstuk.

 

Meer informatie over onze armaturen >

Ben je benieuwd naar wat we voor jouw bedrijf kunnen doen?
We helpen je graag verder.

Ik heb een bedrijf in deze sector:(Vereist)