Toekomst gericht onderzoek

Het controleren en beheersen van de klimaatfactoren is voor een gedegen onderzoek belangrijk. Hieronder valt uiteraard ook de belichting.  Het aanvullen van onderzoeken met vol spectrum zonlicht belichting draagt niet alleen bij aan een toekomstgericht onderzoek, maar ook aan bredere onderzoeksmogelijkheden. Zo kunnen onderzoeken volledig worden gebaseerd op basis van kunstmatig zonlicht, maar kan het kunstmatige zonlicht ook worden gebruikt als basis lichtbron bij onderzoek naar invloed van bijvoorbeeld verschillende golflengtes.  

Reproduceerbaarheid en consistentie zijn nodig om betrouwbare onderzoeksresultaten te behalen. Optimale controles en betrouwbare systemen zorgen hiervoor. Daarnaast is de sturing van het lichtniveau gewenst om verschillende uitgangspunten te creëren.   

Licht voor onderzoeken

Enkel het lichtniveau bepalen en bijsturen. Geschikt voor elk onderzoek

Visie op licht

waarom zonlicht ook voor onderzoek interessant is

Onze oplossingen

 Continue dezelfde lichtkwaliteit met eenvoudige sturing; Onderzoek naar de toekomst.

Case studies

Urban Agrotech

Maassluis, Nederland

Vincent van der Gaag, zoon van een Nederlandse kassenbouwer, heeft als droom een concept te ontwikkelen waarin hij een uniek verticaal teeltsysteem toepast in een container. Deze container wil hij wereldwijd op de markt brengen in stedelijke omgevingen. 

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

De Kruidenaer

Etten-Leur, Nederland

Gepassioneerde teler van allerhande kruiden, maar ook paprika’s. Onderzoek naar innovaties wordt heel serieus genomen, en dus is men nieuwsgierig naar kunstmatig zonlicht. Onder welk licht vindt de beste op- en afkweek plaats? In testsopstelling hangen gekleurde leds van diverse fabrikanten. Ontevreden is men niet, maar kan het ook beter? 

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

De Peelkroon

Amerika, Nederland

Voor de Peelkroon is het belangrijk dat er in de wintermaanden voldoende zonlicht de aardbeienplanten bereikt, om ook in deze periode te kunnen oogsten. Een ander belangrijk aspect is, dat als hij zijn nieuw te bouwen kas daadwerkelijk gaat voorzien van belichting, het licht ook ergonomisch verantwoord is voor zijn personeel. De eerste proefoogst bevatte veel meer vruchten per m2 dan gebruikelijk en de smaak is uitstekend. En het personeel werkt graag onder het natuurlijke licht.  

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

Fromboer

Dinterloord, Nederland

De gebroeders Boer is een mooi bedrijf in Ridderkerk dan al 15 jaar diverse slasoorten teelt en dat op de meest milieuvriendelijke manier wil doen. Arjan en Leonard houden zich al een tijdje bezig met het belichtingsvraagstuk. Diverse spectra zijn al de revue gepasseerd en getest. Zonder het gewenste eindresultaat. Zij willen soorten kunnen kweken waar de markt om vraagt en dat lukt niet met een beperkt spectrum.   

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

Nature's Alliance

Harmelen, Nederland

Rolf Vijverberg uit Harmelen teelt een unieke paprikasoort, de Enjoya. Dit doet hij niet alleen, maar in een consortium, zoals de naam van het bedrijf al aangeeft. Jaarrond telen is wat Rolf motiveert om naar nieuwe technieken te kijken, waaronder belichting. Zijn klanten vragen immers ook om zijn product in de donkere periode van het jaar. Goed licht is het enige element wat ontbreekt in de maanden oktober t/m maart. 

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

Download de case studie