Altijd het beste voor de plant

Toekomst bestendig kweken mét oog voor het klimaat

Klimaat in de kas optimaal  sturen

Praktisch elke kweker ervaart dat het gewas in bepaalde periodes van het jaar een betere ontwikkeling doormaakt. Deze ontwikkeling is veelal onder invloed van het klimaat in die periode. Om jaarrond dezelfde optimale ontwikkeling te krijgen is het van belang het klimaat in de kas optimaal te kunnen sturen. Verlichting moet de juiste intensiteit hebben om het effect van zonlicht te versterken. Gewassen groeien immers het beste onder zonlicht.

Kunstmatig zonlicht

Rofianda heeft de afgelopen jaren een lichtbron ontwikkeld die voorzien is van kunstmatig zonlicht. Dit betekent dat de curve van het licht gelijk is aan dat van het zonlicht, het instellen van bepaalde lichtrecepten gedurende de verschillende ontwikkelingsfases is niet langer noodzakelijk. Het enige wat je zelf moet te doen is de intensiteit van het licht bepalen.

meer info >

Meer weten over het effect van licht op een plant?

Download ons whitepaper >

Daarnaast zorgt de heldere kleur van het licht voor een beter overzicht op de plant, waardoor ziektes en afwijkingen makkelijker kunnen worden gedetecteerd. Tevens zorgt de heldere kleur voor een beter zicht op het oogstproduct waardoor het oogsten eenvoudiger gaat en de foutmarge tijdens het oogsten zal dalen. 

“Al 30 jaar ervaring en onze kennis blijft groeien”

De kennis die wij hebben over de horti-culturele sector is de afgelopen 30 jaar opgedaan door Ronald. Dankzij zijn achtergrond bioprocestechnologie, zijn kennis opgedaan bij werkgevers en de projecten die hij heeft uitgevoerd is Ronald al meer dan 25 jaar bezig met verlichting voor plantengroei.

Kennis uit verschillende branches.

Zo was Ronald onder andere adviseur voor het Max Planck instituten (MPI), Montsanto/Bayer, Syngenta en het algenlaboratorium op Antartica en is hij geestelijk vader van alle klimaatsystemen (Phytotron) bij de universiteiten Leiden, Utrecht en Groningen.

Toekomst bestendig kweken mét oog voor het klimaat, zonder concessies te doen aan kwaliteit, uniformiteit en continuïteit; met vol spectrum zonlicht led is dit mogelijk.  

Met meer dan 30 jaar ervaring in de plantengroei weten wij als geen ander hoe belangrijk de juiste verlichting is. Zonder poespas en eenvoudig te gebruiken voor elk gewas. 

Meer weten over het effect van licht op een plant?
Download ons whitepaper hier

 

Glastuinbouw

“Jaarrond dezelfde kwaliteit kweken”

Onderzoek

“Toekomst gericht onderzoek”

City farming

“Telen zonder daglicht”

Onze producten

Elke toepassing is anders en vraagt dus om een passende oplossing. Onze oplossingen zijn ontwikkeld volgens de principes van gebruiksgemak, eenvoudige toepassing en flexibiliteit. Dankzij ons brede scala aan producten kunnen wij u altijd een passende oplossing bieden. Ontdek onze oplossingen hier. 

Benieuwd wat een voorstel op maat voor jouw bedrijf kan doen?
We helpen je graag
verder.

Ik heb een bedrijf in deze sector:(Vereist)