Altijd het beste voor de plant

Toekomst bestendig kweken mét oog voor het klimaat

Klimaat in de kas optimaal  sturen

Praktisch elke kweker ervaart dat het gewas in bepaalde periodes van het jaar een betere ontwikkeling doormaakt. Deze ontwikkeling is veelal onder invloed van het klimaat in die periode. Om jaarrond dezelfde optimale ontwikkeling te krijgen is het van belang het klimaat in de kas optimaal te kunnen sturen. Verlichting moet de juiste intensiteit hebben om het effect van zonlicht te versterken. Gewassen groeien immers het beste onder zonlicht.

Full spectrum zonlicht led

Rofianda heeft de afgelopen jaren een lichtbron ontwikkeld die voorzien is van full spectrum zonlicht led. Dit betekent dat de curve van het licht gelijk is aan dat van het zonlicht, het instellen van bepaalde lichtrecepten gedurende de verschillende ontwikkelingsfases is niet langer noodzakelijk. Het enige wat je zelf moet te doen is de intensiteit van het licht bepalen.

meer info >

Meer weten over het effect van licht op een plant?

Download ons whitepaper >

Daarnaast zorgt de heldere kleur van het licht voor een beter overzicht op de plant, waardoor ziektes en afwijkingen makkelijker kunnen worden gedetecteerd. Tevens zorgt de heldere kleur voor een beter zicht op het oogstproduct waardoor het oogsten eenvoudiger gaat en de foutmarge tijdens het oogsten zal dalen. 

“Al 30 jaar ervaring en onze kennis blijft groeien”

De kennis die wij hebben over de horti-culturele sector is de afgelopen 30 jaar opgedaan door Ronald. Dankzij zijn achtergrond bioprocestechnologie, zijn kennis opgedaan bij werkgevers en de projecten die hij heeft uitgevoerd is Ronald al meer dan 25 jaar bezig met verlichting voor plantengroei.

Kennis uit verschillende branches.

Zo was Ronald onder andere adviseur voor het Max Planck instituten (MPI), Montsanto/Bayer, Syngenta en het algenlaboratorium op Antartica en is hij geestelijk vader van alle klimaatsystemen (Phytotron) bij de universiteiten Leiden, Utrecht en Groningen.

Toekomst bestendig kweken mét oog voor het klimaat, zonder concessies te doen aan kwaliteit, uniformiteit en continuïteit; met vol spectrum zonlicht led is dit mogelijk.  

Met meer dan 30 jaar ervaring in de plantengroei weten wij als geen ander hoe belangrijk de juiste verlichting is. Zonder poespas en eenvoudig te gebruiken voor elk gewas. 

Meer weten over het effect van licht op een plant?
Download ons whitepaper hier

 

Glastuinbouw

“Jaarrond dezelfde kwaliteit kweken”

Onderzoek

“Toekomst gericht onderzoek”

Urban farming

“Telen zonder daglicht”

Onze producten

Elke toepassing is anders en vraagt dus om een passende oplossing. Onze oplossingen zijn ontwikkeld volgens de principes van gebruiksgemak, eenvoudige toepassing en flexibiliteit. Dankzij ons brede scala aan producten kunnen wij u altijd een passende oplossing bieden. Ontdek onze oplossingen hier. 

Case studies

Urban Agrotech

Maassluis, Nederland

Vincent van der Gaag, zoon van een Nederlandse kassenbouwer, heeft als droom een concept te ontwikkelen waarin hij een uniek verticaal teeltsysteem toepast in een container. Deze container wil hij wereldwijd op de markt brengen in stedelijke omgevingen. 

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

De Kruidenaer

Etten-Leur, Nederland

Gepassioneerde teler van allerhande kruiden, maar ook paprika’s. Onderzoek naar innovaties wordt heel serieus genomen, en dus is men nieuwsgierig naar kunstmatig zonlicht. Onder welk licht vindt de beste op- en afkweek plaats? In testsopstelling hangen gekleurde leds van diverse fabrikanten. Ontevreden is men niet, maar kan het ook beter? 

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

De Peelkroon

Amerika, Nederland

Voor de Peelkroon is het belangrijk dat er in de wintermaanden voldoende zonlicht de aardbeienplanten bereikt, om ook in deze periode te kunnen oogsten. Een ander belangrijk aspect is, dat als hij zijn nieuw te bouwen kas daadwerkelijk gaat voorzien van belichting, het licht ook ergonomisch verantwoord is voor zijn personeel. De eerste proefoogst bevatte veel meer vruchten per m2 dan gebruikelijk en de smaak is uitstekend. En het personeel werkt graag onder het natuurlijke licht.  

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

Fromboer

Dinterloord, Nederland

De gebroeders Boer is een mooi bedrijf in Ridderkerk dan al 15 jaar diverse slasoorten teelt en dat op de meest milieuvriendelijke manier wil doen. Arjan en Leonard houden zich al een tijdje bezig met het belichtingsvraagstuk. Diverse spectra zijn al de revue gepasseerd en getest. Zonder het gewenste eindresultaat. Zij willen soorten kunnen kweken waar de markt om vraagt en dat lukt niet met een beperkt spectrum.   

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

Nature's Alliance

Harmelen, Nederland

Rolf Vijverberg uit Harmelen teelt een unieke paprikasoort, de Enjoya. Dit doet hij niet alleen, maar in een consortium, zoals de naam van het bedrijf al aangeeft. Jaarrond telen is wat Rolf motiveert om naar nieuwe technieken te kijken, waaronder belichting. Zijn klanten vragen immers ook om zijn product in de donkere periode van het jaar. Goed licht is het enige element wat ontbreekt in de maanden oktober t/m maart. 

Benieuwd naar de volledige case studie? Download deze dan hier 

Download de case studie

Benieuwd naar wat een lichtplan voor jouw bedrijf kan betekenen, of een vraag stellen?

Ik heb een bedrijf in deze sector:(Vereist)