Schoner binnenklimaat, beter ventileren, hogere hygiëne

De Ventibox reduceert het binnenklimaat significant van microbiële vervuilingen (zoals b.v. virussen) in de lucht, organische geur en rook zonder daarbij hinderlijke luchtstromen de ruimte in te blazen. Dankzij de speciale UVX techniek worden zowel de lucht als oppervlakten in een ruimte ontdaan van schadelijke deeltjes. Uitermate geschikt voor ruimtes waarin hygiëne belangrijk is. Daarnaast ook zeer geschikt voor ruimtes met een hoge bezettingsgraad en ruimtes met veel doorloop.  

Hoe werkt de Ventibox?

De Ventibox gebruikt twee soorten ionisatie om deeltjes te verminderen: UVX-licht en een katalysator, die vriendelijke oxidanten crëert. Door UVX-licht met een hoge intensiteit in te laten werken op een speciaal ontwikkelde coating op een van edelmetalen op maat gemaakt honinggraatmatrix, verminderd de RCI technologie microben, verontreinigde stoffen, VOC’s en geuren in de lucht.

Mail ons voor de technische informatie, [email protected]

Welke oppervlakten reinigt de Ventibox?

De Ventibox reinigt vrijwel alle oppervlakten. Echter is de Ventibox niet geschikt voor het reinigen of verwijderen van vuil, puin of andere fysieke besmettingsbronnen (zoals lichaamsvloeistoffen). Dit houdt in dat de besmettingsbron zelf niet wordt gereinigd, echter de oppervlakten waarmee deze in contact komt worden wel gereinigd. Ook aerosol deeltjes worden door de Ventibox geneutraliseerd

Kan je de ventibox meedragen?

De ventibox zoals hiernaast afgebeeld kan je niet meenemen. Wel is een persoonlijke unit beschikbaar welke eenvoudig om je nek gedragen kan worden of via een clip op je kleding. Deze persoonlijke unit heeft dezelfde werking als de ventibox. Het enige verschil is dat de unit een ‘schone’ lucht rondom jou maakt en niet voor een hele ruimte zoals de ventibox wel doet.
Is de werking hierdoor minder? Nee, de persoonlijke unit zorgt juist in open en afgesloten ruimtes voor extra bescherming.

Op hoeveel M2 is de Ventibox werkzaam?

1 Ventibox is geschikt voor ca. 25-30m2. In grotere ruimtes is het geen enkel probleem om meerdere units te plaatsen. Uiteraard is gebruik in een kleinere ruimte ook zonder verdere aanpassingen mogelijk.

Voor welke ruimtes is de Ventibox geschikt?

De Ventibox is geschikt voor gebruik in kantoren, zorginstellingen, restaurants, kinderdagverblijven, scholen. Voor een optimale resultaat wordt aangeraden om de Ventibox te gebruiken in ruimtes met een temperatuur tussen de 18°C en de 25°C, met een luchtvochtigheid tussen de 30% en de 60%.

Hoe lang is de Ventibox werkzaam?

Afhankelijk van het gebruik, uitgaande van kantoortijden, is de reinigende werking van de Ventibox ca. 14 maanden. Na de werkzame periode dient de RCI bol en de honinggraad te worden vervangen. Dit is eenvoudig zelf te realiseren, onderdelen zijn bij uw leverancier te verkrijgen. De Ventibox dient regelmatig ontdaan te worden van stof in de openingen om haar optimale werking te behouden.

Ruik ik de lucht uit de Ventibox?

De Ventibox ruik je vrijwel niet. Ruimtes met een ernstig verstoord binnenklimaat kunnen de eerste periode eenzelfde lucht geven als in een bos na een regenbui. Dit is absoluut niet schadelijk, het is wel een indicatie over hoe ongezond de lucht eerder was.

Hoe hang ik de Ventibox op?

De Ventibox is eenvoudig aan de muur te monteren. De aansluitdraad is bovenop de unit gemonteerd en kan zo indien gewenst eenvoudig in het plafond worden weggewerkt.

Helpt de Ventibox ook bij allergieën?

Doordat de Ventibox de lucht zuivert is zij ook geschikt voor gebruik bij luchtweg gerelateerde allergieën. Op aanvraag zijn ook persoonlijke draagbare units beschikbaar voor tijdens sport of buitenactiviteiten.

Zijn er onderzoeken gedaan met de Ventibox?

Meerdere instanties hebben onderzoek gedaan naar de Ventibox. Ondere andere NORCE (noors onderzoekinstituur), TNO maar ook diverse universiteiten. Op aanvraag hebben wij verschillende onderzoeken voor u beschikbaar. Overigens is het hele principe bedacht en ontwikkeld door de NASA voor gebruik in ruimtestations zoals het ISS.

Brengt gebruik van de Ventibox risico's met zich mee?

De Ventibox werkt volgens een natuurlijk principe. Dit betekent dat de Ventibox geen schadelijk stoffen uitstoot. LET OP; inkijken in het UV-licht wanneer het apparaat in werking is én de witte kap eraf is, mag nooit worden gedaan. In deze situatie dienen de veiligheidsmaatregelen voor werken met /in UV licht in acht te worden genomen.

Waar koop ik de Ventibox?

De Ventibox is rechtstreeks te koop bij Rofianda of haar partners. In geval van export maken wij gebruik van een partner, neem contact hiervoor met ons op.

Ook je binnenklimaat verbeteren?

Mail ons: [email protected]